lauantai 19. lokakuuta 2013

Nam!

Huomenta :>

Tein eilen illalla niin hyvää lasagnea että koen aiheelliseksi tulla jakamaan sen täällä. :D
VAROITUS ei sitten mitään kevyttä iltapalaa ;)



Ainekset:

lasagnelevyjä
700g nauta-sika jauhelihaa
2 isoa sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
500g tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
3 palloa mozzarellaa
parmesaania noin 200g
100g arkijuustoa
lihalientä, mausteita

Tuossa nyt kutkuinkin kaikki ainekset :)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen

Ruskista jauheliha kattilassa / pannulla. Lisää hienonnetut sipulit.  Sen jälkeen lisää 1/2 lasillista vettä ja lihaliemikuutio. Mausta oman mielen mukaan, itse käytän mustapippuria ja valkopippuria, vähän soijaa, sipuli ja valkosipuli jauhetta sekä reilusti oreganoa. Maustamisen jälkeen lisää jauhelihan joukkoon 100g arkijuustoa ( mitä nyt olet valinnutkaan) ja sitten lisää tomaattimurska ja ketsuppi. Itse lisään tässävaiheessa vielä laakerin lehden tuomaan makua :) Anna hautua 10-15 min

Juustokastiketta en valmista ollenkaan koska en henk.koht pidä siitä, käytän kastikkeen tilalla pelkkää juustoa =)

Laita voideltuun vuokaan ensin kerros jauhelihakastiketta ja revi mozzarellasta paloja ja ripottele niitä kastikkeen päälle, sekä raasta parmesaania ja ripottele sitä mozzarellan päälle, asettele sitten lasagne levyt ja tee näin 3-4 kerrosta.

Viimeiselle kerrokselle lisää reilusti juustoa että lasagne saa kauniin kullanruskean pinnan. ( mozzarellaa ja parmesaania )

Anna olla uunissa 30-40 min alatasolla.

Tein tähän kyytipojaksi vielä salaatin joka sopi erittäin hyvin lasagnen kanssa,
Siihen tuli
Kirsikkatomaatteja, salotti sipulia ja majoneesia
pilko tomatit ja sipulit, lisää majoneesi joukkoon ja sekoita. :)

Ja on muuten hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti